HTML

Carlos napjai

A blog.hu oldalát olvasgatva, az az ötlet vezérelt, hogy leírjam a mindennapjaim eseményeit, mert hát életem során elég sokféle embert ismertem meg és mozgalmassá alakította azt. Szóval megosztom a tapasztalataim, annak reményében, hogy mindenki le tud vonni belőle magának egy-két dolgot.

Friss topikok

  • ifrance: kár, hogy ráuntál a blogra... (2012.05.16. 11:46) Magyar foci
  • Teasing Angel: na mi van? idenézek, semmi :( (2010.04.14. 16:40) Olaj a tűzre
  • Wendriner Tódor Emánuel: @uzletembercarlos: hitvallásnak nem rossz, tömör, korrekt és igaz. (2009.11.20. 12:24) Az igaz, jó cimbora
  • ifrance: @uzletembercarlos: "Ezek pitiáner faszok voltak. A másik is egész nyugodtan befeküdhetett volna me... (2009.11.17. 13:08) Nyaralás 3
  • uzletembercarlos: @mgrc: Ahogy elnézem a nyugisabb időknek lassan vége... viszont most más aspektusból. (2009.11.16. 19:39) We love summer

Linkblog

2009.11.26. 15:09 uzletembercarlos

Olaj a tűzre

A hétvégém megint jól alakult, a pénteki pihenőből megint lófasz se lett...

Van egy régi cimborám a Kolossy Ferike. Igazán jó gyerek, de valahogy mindig sikerül leesni a penge éléről, azt mikor zuhan a szakadékba, valami bónusz balszerencse folytán a zuhanás közben mindig a szopóágat kapja el, így mielőtt földet ér kicsit még megspircceli a sors mindenféle gennyel. Katonaságból ismerem, fiatal tiszt volt mikor én baka voltam. Gyakorlatilag a közvetlen felettesem volt, de igen hamar jó barátságba kerültünk, pár posztot a közös sztorik is megérdemelnének. A kedvencem az az volt, mikor leszereltünk. Az ottani cimborákkal csaptunk egy nagy ramazurit, persze Ferikének vip jegye volt a velünk történő mulatásba. Nagy volt a dilemma, mert az asszonya még rövidebb pórázon tartotta, amióta a kisfiuk megszületett. Így a bulizgatás, meg a késő esti kimaradás faszlevágással járt volna. Amúgy egy kibírhatatlan picsa volt, bár jó nagy szíve volt, azt a Ferikét biztos ez varázsolta el. Na mindegy sokáig győzködtük, hogy jöjjön, de hát mondta ő nem, nem lehet, az asszony lenyakazza. Azt végülis összedobtunk neki egy akciótervet, ami nem volt nehéz, mert ügyeletes volt minden második hétvégén így bármikor behívhatták a laktanyába, ahol semmi dolga nem volt csak bent kellett ülnie egy irodában. Na este hétkor csörög a telefon, felhivattuk otthon a Péceli Bandi bácsival Kolossyékat, Marika vette fel a telefont azt bejelentkezett neki, mint Varga százados, a Ferike közvetlen felettese. A beszélgetés után Ferike önmagát meghazudtoló Henry Fondás színi játékban dühöngve ment el otthonról: hogy a büdös kurva életbe az embernek nincs egy nyugodt hétvégéje, bassza meg! A Marika mint megértő feleség meg nyugtatta: jól van drágám, majd csinálok neked töltött paprikát mire hazaérsz! Vigyázz magadra!

Ferikének az ajtót becsukva már kaján vigyor hasította ketté az ajkait. A ritka duhajkodási alkalmak meg is hozták a szép eredményt, Kolossy őrnagy bekészült, mint kacsa a lehullot barackoktól. A főként leszerelt katonákból és már szolgáló tisztekből álló nézőközönség kibaszott jól szórakozott a szerencsétlen balfaszon. Ferike, nem volt egy rossz szabású gyerek bírkózott meg focizott régebben igen eredményesen, aztán a részeg ember mindent tud és mindennél erősebb elvet követve fogadott a Büdös Pityuval, hogy márpedig ő megtartja a kocsiját, nem tud majd vele elindulni. Pityukának agyontunningolt zsigulija volt, sportváltozat, gázpedál nélkül a kocsi lefulladt. Ez a piros lámpát fék nélkül, kuplung-gáz kombinációval megközelítő és abban teligázzal várakozó verzió volt. Nos volt forgatónyomaték. Páran próbálták lebeszélni a mutatványról, mert rendesek voltak, mi meg aljas gecik módjára vártuk a végeredményt, persze szóltunk a Pityunak, hogy azért óvatosan. Vonóhorgra gurtniból ácsoltunk egy jó hosszú kötélszánt a Ferikének az meg magára húzta mint a gyeplőt azt betámasztott. Pityu a fenhangon pörgő motort berakta egybe, azt nyomott egy igen kövér gázt, mert ő is kibaszott részeg volt, aztán ijedtében fék és fulladás. A balfasz Feri meg nyomott egy csókot a parkoló aszfaltjának, orra nem tört be csak vérzett, de a fél méteres betonszántás igencsak meglátszott az arcán. Viszont ez olyan picsa részeg volt, hogy szarta le és bulizott tovább véres pofával. Volt mulatság mikor reggel hazaért. Az egy dolog hogy áradt belőle a cefreszag, de mikor Marika megkérdezte, hogy: jézusom te veled mi a jóisten történt?? A Feri mogorván mondta, hogy: jaj hagyjál már egész éjjel ügyeltem, dolgoztam aztán most itt baszogatsz is?! Ügyeltem bazd meg! Na az asszony is jó erőben volt a szülés után, azt mérgében a félrészeg Ferit a tükör elé rángatta és megmutatta, hogy milyen szép szilveszteri maszkja van. Ugyanis az egész estére nem emlékezett a Ferike és annyira nem volt magánál, hogy haza ment full véres felszakadt képpel. Emiatt a húzása miatt 1 évig külön éltek azt még a gyereket sem látogathatta, de végül Marika megbékélt.

 

Szóval a Kolossyval mindig történik valami szar, hol kisebb hol nagyobb. Nekem meg jó cimborám számíthatok rá így ő is rám. Nem rég meg is keresett, hogy: hú Carlos bassza meg elkúrtam, nagy baj van bazdmeg! - Ezt mindig is szerettem benne, sosem kertelt, nem kérdezte mi újság, csak mondta mit akart.- Mondom neki mi a fasz bajod van már megint Ferike!? Erre: Hát izé faszom tudod nem telefontéma.... Na itt már kicsit felbaszott a pumpa, akkor miért nem annyit mond csak, hogy találkozzunk mert baj van meg kéne beszélni. Végül személyesen kinyögte, hogy bizniszeltek gázolajjal meg benzinnel, de főleg gázolajjal. Na ebből már tudtam, hogy kalandos vége lesz, mert ilyen szinten ilyen fasz dolgokból csak szopni lehet. Azt mondta volt egy állandó vevőjük egy szállítmányozási cég góréja, aki mindig vitt tőlük nagytételben. Adott neki két tankerra megrendelést, gázolajból. Ez körülbelül a Ferikének 5 milliójába kerülő mutatvány, amiből a társaival kaszálnának 1 millát, ami fejenként 3 kiló körül van. Végül is pár óra és pár telefon kis izgalom,  a VPOP-tól meg fedezve vannak. Na lezajlott a dolog, a megrendelő meg utólag fizetett volna, mert hogy mindig vitt és mindig korrekt volt. Most miért ne lenne az. Gecire nem volt az. Tök illegális az egész, se számla se semmi, nem derülhet ki. Hogyan vasalja be? Engem ért a szerencse. Néha azt hiszem azért vagyok itt ezen a kőgolyón, hogy a balfasz cimboráimat kisegítsem az elkúrt ügyleteikből, de szerencsére mindig visszafizetődik valahol a dolog. Ebben meg még fantáziát is láttam.

Van egy ismerősöm a VPOP-nál, nevet nem említek, ő a selejt fajta, vevő mindenféle jóra, amiből pénze van. Na hamar megtudtuk, hogy van az ojl, és küldtem is oda a csókát, a szépen egyenbe öltöztetett Kopasz Kozákkal meg Goróval. A szar megfagyott az ottani ürgébe, mikor meglátta, őket és egyből hívta a szállízámnyozási cég góréját, hogy baj van. Az meg arra gondolt  biztosan Ferike nyomta fel, de hogy a faszba tudta meg hol van a nafta, mert a telephely, ahol volt semmilyen szinten nem volt szóbahozható vele. Ezt a tévhitet a Goróék hamar megszíntették, mikor szépen elmesélték, hogy bizonyos Kolossy Ferenc már előzetesben van, ugyanis régóta figyelték, így jutottak el a gázolajhoz....

Az akciót hét elején csináltuk, még előtte megtudtuk, hogy minden hétvégén, vagy pénteken, vagy szombaton elmegy üríteni egy telefonos kurvához. Doki az ilyen dolgokban igen képzett és sok ismerőse van. Hamar megtudtuk, kihez megy, már csak a mikor volt a kérdés. Így jött péntek este 11 körül a telefon, hogy lépni kell. Mindenki be volt izzítva a hétvégére, így a VPOP-s fasz meg a két egyenruhába bújtatott emberem már úton volt. Én egy bérautóval érkeztem, mint nyomozó tiszt. Az autót kivettem a múlt hétre. Nem volt olcsó reklám nélküli civil, jó megjelenésű autót bérelni, de hát be kell fektetni a jó üzletbe. Szépen betörtünk a lakásba a kis buzit meg bilincsre verve elvittük egy külvárosi nyugodt helyre. Ott elmagyaráztuk neki, hogy is működik az általunk indított nyomozás, illetve mik a lehetőségek illetve a lehetőségei. Sok fogást nem nagyon talált a dolgon, mert nem is lehetett. Szombat reggelig őriztük a fuvarost és már ment is a telefon a dominicai offshore cégének, hogy utaljanak el pénzt egy bankszámlára. A Kollarik Sanyika ezekben a bankszámlákban igazán verhetetlen. A gázolaj is visszakerült reggel a Ferikéhez, aki tett róla, hogy sokáig ne maradjon nála, már hétfőn elvitték tőle mind. A pénz kedden meg is érkezett a Sanyika számlájára, amiből mindannyian jót kaszáltunk.

 

A Kolossynak meg megmondtam, hogy a visszakapott gázolajnak örüljön, viszont haggyon fel vele egy jóidőre különben nem a kóterban lesz főpina, hanem közlekedési lámpa lesz a vakondoknak, ugyanis egy esetleges nyomozás során véletlen se szeretném ha felgönyölődne a közös ügyünk.

24 komment

Címkék: biznisz okosság behajtás bulik katonaság cimborák barmok ostobák kozák kolossy goró


A bejegyzés trackback címe:

https://carlosnapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr931554074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ifrance 2009.11.27. 08:46:09

Te Carlos, neked már csak a telefonkönyved is külön vagyont ér, annyi ismeretséged van! Egyébként ez a baja a sok kis köcsögnek ebben az országban. Van egy bejáratott biznisze, hozzájut jóval olcsóbban a naftához, de neki ez nem elég ám, ő mindjárt bele akar nyúlni a tutiba. Hát szerencsére most belenyúlt. :)
Ha nekem valaki 150 pénz/literért hozna rendszeresen benzint a paripába, eszembe sem jutna, hogy szívózzak vele. Tudom, egyrészt lúzer vagyok, másrészt egy párhuzamos univerzumban élek...
ja, és amit régóta akarok kérdezni ha nem titok: a q7-ed dízel vagy benzines? csak a fogyasztás miatt érdekelne...

ifrance 2009.12.08. 14:17:59

lassan megint kellene egy kis olaj a tűzre...

sóskatáska 2009.12.09. 01:08:09

Varga százados, a Ferike közvetlen felettese Kolossy őrnagy a ferike
Na akkor hogy is van ez ki-kinek a felettese?
figyelj oda picit, mert ez igy nem hiteles

uzletembercarlos 2009.12.09. 10:54:23

@ifrance: Dííízel, V12-esből Q7-ből nincs is másmilyen. Ekkora kasznihoz meg ez illik, különben lószar.

uzletembercarlos 2009.12.09. 11:01:57

@sóskatáska: Értem a problémádat, nincs didaktikai hiba. Ugyanis Varga százados a laktanyaparncsnok által volt megbízva, hogy az ügyeletet beossza. Ebben az esetben Varga százados a Ferike felettese volt, noha a katonai rangot tekintve Varga százados csak vezénylő tiszt míg Kolossy őrnagy meg törzstiszt volt. A katonaságban millió egy lehetőség és kibúvó volt, ahol akár egy tizedes is parancsolhatott egy századosnak, ha azt magasabb akarat úgy hozta.

Wendriner Tódor Emánuel 2009.12.10. 15:18:20

Carlos, én imádlak, de egy őrnagy, mint fiatal tiszt? Háát...

uzletembercarlos 2009.12.10. 18:56:17

@Wendriner Tódor Emánuel: Ezentúl bazdmeg mindent körbe kell írnom kétszer? A Ferike, idősebb nálam jóval már akkor családja volt, mikor én a katonaságot befejeztem. Tisztnek volt fiatal... Alapvetően hadnagyként kezdte, megfelelő széiránnyal könnyen ugrott 3 rangot. Kinek mi a fiatal? Én 35-tel még fiatalnak vallom magam és 40-el is annak fogom. De nincs kedvem mindig mindent elmagyarázni.

boroskóla 2009.12.10. 19:17:29

Szerintem ne húzzátok fel :)

Wendriner Tódor Emánuel 2009.12.10. 22:52:37

@uzletembercarlos: nem kell, sőt, megtisztelsz, ha válaszolsz és nem lebaszol :)

ifrance 2009.12.10. 23:30:25

tudomásul kell venni, hogy Carlos ugrik rá, ha lekamuzzák az írásait. :) persze biztosat az ember sosem tudhat, amíg nincs személyes ismeretség, de nálam határozottan arrafelé dől a mérleg nyelve, hogy Carlos valóban létezik, és a történetei is... mégpedig azért, mert ha valaki csak kitalálja ezeket, akkor az soha az életben nem lesz ilyen hiteles. ezt most nem tudom jobban megfogalmazni, ahogy olvasom a posztokat (nem csak ezen a blogon), lehet érezni, hogy ez most megtörtént, vagy sem. és itt még nem nagyon volt 'kamu fílingem'.
De ha mindenáron dűlőre akarjátok vinni a dolgot, akkor vagy szervezzetek egy blogtalálkát, vagy boroskóla kartárs intelmét figyelmen kívül hagyva szóljatok be jó keményeket, aztán meglátjuk, hogy fellendül-e a sírásók biznisze... :)
amúgy WTE sztem sem kötekedő alkat, max kérdez. értem én, hogy nem lehet mindenki olyan egyszerű mint én, de nálam az elején lerendeződött ez a kamu-igazi kérdés, és onnantól nem nagyon érdekelnek ilyen részletek, a mű egészét nézem. boldogok a lélekben szegények! :)

Wendriner Tódor Emánuel 2009.12.11. 08:47:54

na. jó arc vagyok én, hánem? :)

Teasing Angel 2009.12.14. 19:04:20

nekem itt a legkönnyebb. annyira fogalmam nincs a katonai rangokról, hogy az ilyesmiken fenn sem akadok. áldott tudatlanság.
:D
szia carlos!

ifrance 2009.12.15. 10:07:59

@Teasing Angel: helló Angel! rég láttalak errefelé... (bár attól biztosan olvasod, hogy nem kommenteled a blogot)

ifrance 2009.12.21. 07:22:34

Carlos, és minden kedves blog olvasó! mivel a mai napom az utolsó munkanap idén, otthon meg csak a Családdal foglalkozom, ezennel sok-sok boldogságot kívánok minannyiótoknak karácsony ünnepén, valamint sok sikert a közelgő új esztendőhöz. És ha lehetek egy kicsit önző, akkor magamnak posztokban gazdag boldog újévet kívánok!
-ifrance

Teasing Angel 2009.12.23. 07:34:48

na mi, na mi? pörgés van?

uzletembercarlos 2009.12.24. 11:21:15

@ifrance: Köszi! Neked/nektek is!

Ezúton kívánok én is mindenkinek Boldog Békés Karácsonyt!

Pörgés van Angel, már három napja egy félig kész poszt hever a gépemen, de remélem ma befejezem a "nyugalom" ünnepén.

ifrance 2010.01.19. 12:04:26

kérem szépen, mikor lesz itt folytatás? illetve kezdés (ha az évet tekintjük)? Hajrá Carlos, tutira van mit mesélned az utsó poszt óta! ;)

78952486 2010.02.10. 10:11:04

Keresek egy lenyomozhatatlan számlával rendelkező üzletembert, akinek a számlájára folyamatosan pénzt utaltathatok. Ha akarsz keresni néhány milliót vedd fel velem a kapcsolatot. A munkád csak annyi lenne, hogy az átutalt összeg x %-át átutalod a számlámra. olvaso@anonymail.hu

uzletembercarlos 2010.03.13. 23:36:19

@ifrance: BUÉK mindenkinek :D
Kicsit befedett a szar időügyeileg éppen, hogy nem hullámzott csak. De lesz folytatás hamarosan.

ifrance 2010.03.16. 15:15:16

@uzletembercarlos: akkor mégsem dugult be végleg az egyik kedvenc blogom... bár a múltkori "leállás" után már rutinosabban vettem ezt a mostanit. (értsd: csak minden másnap kukkantottam be folytatásért)
Hajrá Carlos!

mgrc 2010.03.25. 07:06:45

azt hittem már vége van, de jó, hogy jelentkeztél, aztán majd írjál is :)

Teasing Angel 2010.04.14. 16:40:46

na mi van? idenézek, semmi :(
süti beállítások módosítása